Saturday, May 28, 2011

6 Blogger and Blog Best


ok, this post have been sitting on my dekstop for about 2 3 weeks already.. tak tau nape tapi susah sangat nak publish post nih.

masa aku mula-mula start blogging untuk blog lama lebih kurang 4 5 tahun lepas. ada dua tiga blog yang memang tiap-tiap entry dorang aku baca. sampai habis. mostly blog pasal info tak pun pemikiran yang buat kita berfikir di luar kotak and for fun..

antara blog best yang aku suka adalah arwah yasmin ahmad, the stroyteller blog arwah memang best, banyak info. and tiap kali aku bukak page arwah, sedih giler..ingat lagi citer baru dia yang tak sempat finish..she's so proud of her works and her fans also does..banyak lagu-lagu dia kongsi, citer-citer and ada satu aku donlot lepas die promot..citer jepon "the departure" memang best..!! lagi satu blog "kotak-kotak mencarut" dari amer yusof. aku tak tau kat mana mamat tuh sekarang nih. dah bertahun dah tak update blog. mamat uniten (dulu) pernah aku add dalam facebook, tapi sekarang bila aku usha balik dah tak ada dah. mungkin dia dah "unfriend" ngan aku dah. tapi bila aku search name dia kat google memang langsung tak de. aku pernah spend berjam-jam kat blog dia, dari current post sampai older post. semua aku terjah.

lagi satu blog best dari ms weed. cikgu sekolah private kot, cikgu seni. sekarang nih masih lagi aktif. cikgu yang memang sempoi. kan best kalo dia yang ajar aku..hahahha..mostly ms weed cete pasal student die, pasal lukisan, pasal malf(sampai skang aku tak tahu menda ape malf nih), rambut kembang (sekarang dah jadi mr-rambut-tak berapa nak kemabng dah), lukisan dan jugak pasal band-band yang aku tak pernah pun tahu akan kewujudan dorang..hahah...

blog zahiril adzim pon best jugak. memang artis yang terbaik kot. sempoi jek. tiap-tiap entry beliau pun best-best. ari khamis lepas dia ade buat meeting dengan fan tengok sangkakala (kot). ingat nak join 2 kaki tapi ujung-ujung bulan nih, malas je nak gerak p mana-mana. aku jumpa blog mamat nih sebelom femes dengan citer "kami" lagi..best giler, tapi skang nih kurang sket dah update, busy kot..almaklom la aktor femes dah..btw, this is one particular actor yang aku minat giler..

lagi satu blog onomatopoeia dulu nama jurnal sang arian. aku follow as silent reader jek. tak pernah komen, tapi memang tak pernah miss tiap-tiap entry. tak perlu entry panjang berjela macam sesetengah blogger popular tuh, tiap 2 jam nak update blog, tapi orang still melekat jugak. satu lagi, blok konotasi (bukan typo, memang dia eja blok). cikgu sekolah jgak..selalu cerita pasal murid-murid beliau..dan mostly entry pendek-pendek buat korang terpiker-piker lepas baca. aku suke kisah budak adamantium dan aksi-aksi student lam kelas..

mostly blog dorang aku tak kisah nak spend 2 3 jam mengusha archieve dan satu persatu entry aku baca. walaupun kadang-kadang tajuk relek jek, tak de gempak-gempak macam yang aku mostly BW kat gengblogger,tapi still buat orang datang lagi.and mostly jugak la aku jadik silent reader. sumer aku tak pernah komen, just baca dan piker sendiri. bukan tak nak komen, tapi aku just tak tahu nak komen ape. memang bab-bab small talk aku fail. tak reti nak berbasa basi.

ok, ni antara je la. banyak lagi kot blog best-best..cara tulisan dorang, interaksi dorang dan jugak taste dan touch untuk sesuatu isu tuh buat aku nak datang lagi. bukan sekadar blog walking, siap blog lepak yang wajib kot.

6 comments:

bungaitucantik said...

blog yana xde ker..huhu

meh singgah cneh~ =.=
kisah si pengkritik

MissF said...

thx 4 sharing. br ptama kali nmpk blog dorg (tmasuk blog ko) so aku folo sume skali (kecuali yg xupdate tu) dan tmasuk blog ko sbb knlkn aku ngn dorg yg best!!! THANKS!

alhariesz said...

salam...terima kasih byk...

its an honour... :)

food for thought...percayalah, dalam setiap baris perkataan yang kamu tulis, kamu sebenarnya telah berjaya melangkah lebih jauh ke hadapan.

keep on writing bro!

Kamarul Farhan said...

@yana: blog yana pon best gak..huhu..insyaAllah review nanti..

Kamarul Farhan said...

@MissF: tenkiu sbb sudi follow..seyesly dorang terbaik..so ape salahnye kalo kongsi2 kan..

Kamarul Farhan said...

@alhariesz: tulisan ko memang best dowh..terbaik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...