Saturday, April 2, 2011

Filem Cun- sedikit Review dan Komen


adesss..berweekend-weekend bersama kawan-kawan. tadi kitorang 3 orang tergedik-gedik merayau ke KLCC.. ingat nak beli tingkap ngan tengok movie je..hahaha..perghhhh berhabisan enjoy hari nih..marathon 2 movie kot..huhu

ok la sket review dan jugak komen. first movie citer Cun, dari Osman Ali. lakonan Remy Ishak, Maya Karin, Faezah Elai, Mislina, Ning, Kartina Aziz, Jehan Miskin dan jugak 3 orang bapok berserta awek parut BCG besar. huhu (ops!!)

kesah cinta macam biasa, pelakon or pengaraca popular Luna (maya) try nak carik ketenangan dengan bercuti kekampung PA dia (faezah). kisah cinta start ngan Atan (Remy) then kene ganggu dengan producer giler rating (ning) dengan pelakon playboy (jehan). lepas kisah cinta berputik, lagi seklai typical citer cinta dua darjat, ade adegan break at end dengan tragis sebab salah faham and then sambung balik secara romantik. ok dah sebagai review..kalo nak detail just usha type "review Cun" kat google..berlambak kot..

kat sini nak komen sket..actually masa pergi tadi memang tak rancang langsung nak tengok citer nih. aku just jadik pak turut je, memang aku tak tahu nak decide citer ape yang best-best.so just follow the flow. aku memang tak expect langung dengan cerita nih. so masuk panggung tadi otak aku memang bersih, pure giler dari segala expectation dan jugak prejudis.

first thing aku nak cakap..marbeles..!!!! mantap gilerr kisah cinta.. walaupun jalan cerita memang typical habis tapi emosi dan perasaan antara remy dan maya memang purely genuine. memang korang boleh nampak dorang betol-betol bercinta dalam filem tuh. cara pandang each other dan cara cakap, pegang dan reaksi semua memang betol-betol pure.respek habis to those two yang dah menzahirkan perasaan cinta kat penonton. super duper romantik, memang sesuai bawak awek tengok, tapi kalau korang start nangis-nangis untuk sesetangah scene tuh, try la kaver sket..jatuh ego dan macho secara merudum...hoho

lagi satu lakonan semua pelakon (tolak maya dan 3 orang bapok yang extra) memang mantap. especially Manis (actually aku tak tahu sape name die) memang lakonan yang berkesan, faezah plak buat aku nak belajr loghat kedah..so sexy aku rasa bila dia cakap kedah. lagi satu as expected dari feveret pelakon aku kak mislina dan akak gemok kiut yang aku tak tahu name..memang terbaik bawak watak bedah tonggek, menghidupkan adegan komedi, tiap kali dorang muncul satu hall gelak. still tak boleh lupa scene rempit akak gemok kiut di tepi sawah, siap boleh buat aksi superman lagi kot..lawak epic gile khinzir dowh..

dari segi teknikal, shot kamera dan jugak angle kamera terbaik. scene yang memang cun..penonton dalam panggung dah start bising bila scene sawah padi, tali air. semua macam " wahhhhhh...best giler main air sawah padi" "wahhhhhh..cun giler tempat". dari segi skrip ok la, cuma maya sket agak kayu balak siket. mungkin sebab accent dia agak kebakuan. untuk hati malaya dan jugak pontianak dan pisau cukur memang sesuai dengan accent macam tuh. tapi dengan cerita romaktik komedi memang big time spoiler.


ape pun faezah dan jugak maya karin memang hot dan panas..most rekomended..!! terbaik dari kampung ayer mata kedah..!!!
panas giler..!!!


p/s: citer kedua ....dalam botol..hmmmmm

3 comments:

zaril said...

saya pun tgk CUN kat klcc td.. hahahaha..

Kamarul Farhan said...

@zaril: munkinkah kite berselisih mase nak kuar tadi..haha..saya tengok kol 3.45 camtuh..memang best kan..

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

jom tengok movie mistakes dalam filem CUN!

http://goofspotonfilm.blogspot.com/2011/04/cun-2011.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...