Saturday, March 12, 2011

Macam Mana Nak Link Kan Kat Facebook..??

errr...tak ape la kalo korang cakap ini soklan bodo ke ape ke kan..malu bertanya sesat jalan..lagi pun aku masih lagi togeh berdaun hijau..baru je nak berjinak-jinak lebih lanjut dalam dunia blog yang moden ni..

eh macam mana ek nak link kan blog dengan facebook..bukan badge, bukan jugak icon "share it in facebook"..adess susah lak nak terangkan, alah kat bawah tiap-tiap entry tuh ade icon "like in facebook"..bukan ape, bila aku blogwalking beberapa blog yang femes tadi..kat bawah entry ade icon "like" yang akan appear dalam facebook profile kita..macam best la plak ade mende tuh..hehe

 
hah macam tuh..
 
ada kaitan dengan html code blog template ke..?? aku ni dah la bab-bab code nih memang fail. lecturer ajar depan dulu pon main kesah tak kesah je. coursework pon main kopi, edit dan pes je..hahaha

so korang yang berjiwa besar, berhati murni, hebat, macho, comel dan pro blog..leh tak bagi tahu..

p/s: perlu ker buat entry tentang nih..tak kah agak mencapup..??

8 comments:

M.IrwanShah said...

check this out.
http://www.blogspottutorial.com/2010/07/how-to-install-facebook-like-button-in.html

Kamarul Farhan said...

@shah:thanks bro..

Soilie Jr said...

xpon ni lagi senang..set pastu paste jer..

http://www.bloggerplugins.org/2010/04/facebook-like-button-for-blogger.html

Kamarul Farhan said...

@soilie jr: owh tenkiu..actually kene alter jugak html code aku nih..sbb code die agak lain..

Soilie Jr said...

mmg kne edit gak..ak pon pening ubah coding sblom jmpe link ni..yg ni direct die bg..cume kne cari mane nk letak je..same ade sblom tajuk post atau selepas

SyerAgh said...

aku nyer header ada msalah.. x kuar tajuk lau post link kat fb.. adoi.. x reti nak buat

Kamarul Farhan said...

@soilie: tu ar aku cari xjumpe pun mane nak letak..coding aku nyer template len sket..

Kamarul Farhan said...

@syeragh: awat ko nyer..?? post link pon tak kuar gak kat fb..??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...